FOREIGN THEORY AND PRACTICE

PUTTING A STOP TO IRRESPONSIBLE BEHAVIOUR IN CATERING INDUSTRY

Abstract

Bezbednost hrane koja ima pozitivan procentualni skor od samo 63
odsto i njen kvalitet od samo 54 procenta odneli su prevagu na listi prioriteta
menadžmenta koji brine o snabdevanju restorana, pokazalo je istraživanje za
2013. godinu časopisa Poslovno osiguranje i globalni rizici. Analiza je utvrdila da
su franšizirani restorani napravili listu rizika u svom poslovanju radi podizanja
značaja brenda i takmičarskih prednosti. Uprkos današnjem profesionalnijem
pristupu svim karikama u snabdevanju restorana namirnicama, sporadični
slučajevi trovanja tom hranom gotovo su svakodnevica na svetskom
„ugostiteljskom meniju“.


UDK:368:656.845.4:648.4(73)(410) Vodinelić, MA Ana PUTTING A STOP TO IRRESPONSIBLE BEHAVIOUR IN CATERING INDUSTRY Page: 128-129
en_GBEN